zaterdagmiddag 16 april (14.00 uur) 2de Lezing “Oosterbeek 115 jaar geleden” door Geert Maassen

In navolging op de goed bezochte en succesvolle lezing van zaterdag 31 oktober 2015 met Geert Maassen hebben we afgesproken in het voorjaar een vervolg te plannen en wel op zaterdagmiddag 16 april a.s.

Aan de hand van een plattegrond van Oosterbeek uit ongeveer 1894 gaan we met Geert een wandeling maken door ons dorp. Hij probeert dan een beeld te schetsen van hoe het er toen op diverse plekken uitzag. Daarbij moet niet uitgesloten worden dat hij hier en daar een uitstapje maakt zowel in de tijd als in de geografie. Ofte wel, als op een gegeven moment de dichtgevroren Rijn voorbijkomt, gefotografeerd in het jaar 1929, of het Tolhuis aan de Fonteinallee, moet u niet vreemd opkijken.

Met behulp van de collecties van het Historisch Documentatiecentrum Renkum, de Gelderland Bibliotheek en het Gelders Archief, en dankzij de goedwillendheid van enkele particulieren, hoopt Geert in ieder geval plaatjes te kunnen laten zien van Boekhandel Romijn, Hotel de Doornenkamp, Rozenhage, Buitenrust, het Pannenhuus, de uitspanning op de Oorsprong, het Drielse Veer, de Beneden-Weverstraat en de Eerste Molenberg.
Naar verwachting zullen ook oude, verdwenen straatnamen zoals het Geelgat, het Smidslaantje, de Nieuwe Stationsweg, het Vinkenpad, de Natte Steeg, de Holleweg en de Zwarteweg
de revue passeren.
Datum: zaterdagmiddag 16 april 2016
Locatie: Zalencentrum Lebret, Lebretweg 51, 6861 ZZ Oosterbeek
Aanvang: 14.00 uur, zaal open 13.30 uur
Aanmelden: secretariaat Heemkunde: tel. 026-3336669
of via e-mail: derodermouton@hetnet.nl
Donateurs van Heemkunde hebben gratis toegang.
Voor overige belangstellenden bedraagt de toegangsprijs € 5,00.

Wij hopen u te mogen begroeten.

Namens de activiteitencommissie,

Betty de Roder

Reageren

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.