Twaalfde Kneppelhoutwandeling- Zondag 27 augustus 2017

Op zondag 27 augustus 2017 bent u om 12.00 uur welkom in de Concertzaal te Oosterbeek om deel te nemen aan de twaalfde Kneppelhoutwandeling.
Dit jaar zullen tijdens de fraaie wandeling door het Oosterbeeks landschap vier inleidingen worden gehouden.

Inleiders dit jaar: Marita Mathijsen, Jacqueline Bel, Olf Praamstra en  Peter van Zonneveld.

Marita Mathijsen, emeritus hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde aan de UVA,  zal haar binnenkort te verschijnen biografie van Jacob van Lennep bespreken. Zij was al menig keer te gast als inleider bij de Kneppelhoutwandelingen, steeds met boeiende inleidingen.
Jacqueline Bel, hoofddocent Moderne Nederlandse Letterkunde aan de VU Amsterdam is schrijfster van “Bloed en rozen”, waarin ze op indrukwekkende wijze het beeld schetst van de Nederlandse literatuur in de eerste helft der twintigste eeuw. In nrc.next genoemd als een van de beste boeken van 2015.
Olf Praamstra, emeritus hoogleraar Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Leiden, schreef onder andere de biografie van Conrad Busken Huet en is gezaghebbend op het gebied van de Indisch – Nederlandse letterkunde.
Peter van Zonneveld heeft aan vrijwel alle Kneppelhoutwandelingen als inleider deelgenomen. Zijn aanstekelijke verteltrant lokt ieder jaar vele deelnemers aan de wandeling.
Dit jaar zal hij  “Antons uitvaart” geschreven door Jan Kneppelhout en in 1865 in het elfde deel van zijn Geschriften opgenomen.

Programma:
12.00 uur lunch in de Concertzaal, Rozensteeg 3 te Oosterbeek (deelname €11,50 per persoon)
13.30 uur Start wandeling vanaf de Concertzaal
Rond 16.00 uur afsluitende borrel waarbij het eerste glas u wordt aangeboden door Heemkunde Renkum.

Aanmelden bij de secretaris van Heemkunde Renkum, mevrouw De Roder- Mouton, Houtsniplaan 48 XX Doorwerth,  telefoon 026-3336669 of per mail derodermouton@hetnet.nl
Daarbij aangeven of u deelneemt aan de lunch en/ of afsluitende borrel.
Donateurs van Heemkunde Renkum hebben gratis toegang bij de wandeling, overige deelnemers betalen € 5,-.