Praalwagens op Koninginnedag 1967 te Wolfheze

Van Inge Pastoor uit Baarn kreeg het HDR een twintigtal foto`s ten geschenke waarop praalwagens in het straatbeeld van het Wolfheze van 1967.
Een deel van de foto’s werd door haar vader, Aike Pastoor, gemaakt een ander deel door haar moeder Louise Pastoor-Bruls, veelal vanuit het ouderlijk huis Wolfhezerweg 56, gelegen op de hoek Lawijckerhof. De bewoners van elke straat maakten een eigen praalwagen. Er was sprake van competitie tussen straten: wie heeft de mooiste wagen. Die competitie was er zeker ook tussen de straten van “voor het spoor” en “over het spoor”.
De festiviteiten rond Koninginnedag vonden voor een deel plaats op het terrein van de Stichting, de psychiatrische inrichting. Bewoners (psychiatrisch patiënten) deden ook mee met festiviteiten in het dorp. Op de foto’s staat ook een praalwagen van één van de paviljoens van de Stichting.
Mocht u zichzelf of bekenden herkennen op de foto`s dan horen we dit graag van u.

Foto`s vanuit het huis Wolfhezerweg 56 op het kruispunt Wolfhezerweg/ Lawijckerhof. Op de achtergrond het huis op Wolfhezerweg 53.

Vanuit het huis Wolfhezerweg 56 een foto gericht op het huis Lawijckerhof 1, de figuur rechts op de voorgaande foto staat nu links.

Lawijckerhof 1

De stoet maakt een ronde nabij Lawijckerhof 5.

De stoet nadert het kruispunt Lawijckerhof/ Johan Stratiuslaan. Links de oostgevel van Lawijckerhof 3. Op de achtergrond het huis waar, met aanbouw links, nu garage Van Capelleveen gevestigd is. Rechts daarvan de tweeslag op Johan Stratiuslaan 23-25. Rechts, buiten beeld de Open Hof Kerk.

Een wagen van de Stichting, een DAF`je met opbouw met op de achtergrond Lawijckerhof 3.

Nog een tweetal afbeeldingen op niet nader te bepalen plek in Wolfheze.

2 reacties op "Praalwagens op Koninginnedag 1967 te Wolfheze"

1. Liet Hamel vSilfhout  5 april 2017 at 18:53

In de gouden koets zit Ankie van Bloois. De eerste lakei is Liet van Silfhout
    Die er achter is Hermien Alkema.

2. Marjan ten Oever  6 april 2017 at 20:08

Heel erg leuk die oude foto’s! Ik woon nu op Wolfhezerweg 58 dus naast het vroegere huis van fam. Pastoor.