Lezing “Oosterbeek kennen is Oosterbeek liefhebben”

De winkel van de fotograaf B.H.. Langevoort aan de zuidzijde van de Utrechtseweg tegenover het toenmalige landgoed de “Dennenkamp”

Oosterbeek, Utrechtseweg, ca. 1940. De eerste Oosterbeeksche Apotheek met het adres Jan van Embdenweg 2. Deze werd in 1938 geopend en gedreven door mevrouw De Wit- Louwaars. Foto van B.H. Langevoort.

De succesvolle lezing van Geert Maassen op zaterdag 16 april 2016 is aanleiding een vervolg te plannen en wel op zaterdagmiddag 21 oktober 2017.

Daarbij zal de film ‘Oosterbeek Kennen Is Oosterbeek Liefhebben’, gemaakt door de lokale fotograaf B.H. Langevoort, centraal staan.

De rolprent ging in maart 1940 in première, en in de paar jaar daarvoor had de filmer opnamen gemaakt in en rond het dorp teneinde daarmee in ieder geval duidelijk te maken dat onze omgeving aantrekkelijk was voor toeristen.

De causerie bestaat uit twee onderdelen. Eerst wordt het nodige verteld over het ontstaan van de film, geïllustreerd met prentbriefkaarten en foto’s uit de jaren ’30 van de 20e eeuw.

Na de pauze worden de bewegende beelden vertoond.

Datum: zaterdagmiddag 21 oktober 2017
Locatie: Zalencentrum Lebret, Lebretweg 51, 6861 ZZ Oosterbeek
Aanvang: 14.00 uur, zaal open 13.30 uur

Aanmelden: secretariaat Heemkunde: tel. 026-3336669
of via e-mail: derodermouton@hetnet.nl

Donateurs van Heemkunde hebben gratis toegang, voor overige belangstellenden
bedraagt de toegangsprijs € 5,00.

Wij hopen u deze middag te mogen begroeten.

Namens de activiteitencommissie,
Betty de Roder

Reageren

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.