Negende Kneppelhoutwandeling in beeld

Zondag 31 augustus vond negende Kneppelhoutwandeling plaats. 45 wandelaars maakten een wandeling over de Pietersberg, de Hemelse Berg en de Oorsprong waarbij onderweg een vijftal deskundige inleiders het gezelschap onderhielden en vermaakten.
Als eerste besprak  Lotte Jensen de Gelderse identiteit in de negentiende eeuwse literatuur, daarna hield Wim Meulenkamp een inleiding over de geschiedenis van de follies, de opzettelijk nutteloze bouwwerken waarna Marco Goud sprak over de relatie tussen P.C. Boutens en de families Heldring en Kristensen.
Vervolgens werd in de Concertzaal een pauze ingelast waarbij tijd werd ingeruimd voor onderlinge evaluaties van het gepresenteerde, onder het genot van een verfrissing en versnapering. De aanwezigheid van Kees Kneppelhout en zijn dochter werd door allen zeer op prijs gesteld.
Na de pauze besprak Peter van Zonneveld overeenkomstige eigenschappen maar vooral verschillen in karakter van Nicolaas Beets en Jan Kneppelhout en de weerslag daarvan in hun werk. Tot slot behandelde Rick Honings de theoloog/dichter Elias Annes Borger waarin het “ellendige leven” van de dichter werd geschetst aan de hand van diens gedicht  “Ode aan de Rijn in het voorjaar van het jaar 1820”.
Vanaf  18.00 uur zaten 35 wandelaars aan aan het Kneppelhoutdiner in hotel Dreijeroord waar de dag werd nabesproken onder het genot van drank en spijs.
De bijdragen van de inleiders zijn op deze website te beluisteren.

Pieter van der Kuil heet de wandelaars welkom en introduceert de inleiders.

Pieter van der Kuil heet de wandelaars welkom en introduceert de inleiders. (foto Flip Witte)

Lotte Jensen nabij de eendjesvijver van de Hemelse Berg. (foto Frans Beurskens)

Lotte Jensen bij de eendjesvijver van de Hemelse Berg. (foto Frans Beurskens)

Wim Meulenkamp nabij "het huisje met de waterval" op de Oorsprong.

Wim Meulenkamp nabij “het huisje met de waterval” op de Oorsprong. (foto Flip Witte)

Marco Goud bij de Van Eeghenbank met zicht op de Pietersberg en Rijnheuvel. (foto Frans Beurskens)

Marco Goud bij de Van Eeghenbank met zicht op de Pietersberg en Rijnheuvel. (foto Frans Beurskens)

Peter van Zonneveld voor de Concertzaal aan de Rozensteeg . (foto Frans Beurskens)

Peter van Zonneveld voor de Concertzaal aan de Rozensteeg . (foto Frans Beurskens)

Rick Honings (met soufleur) aan het Kerkpad bij de Oude Kerk.(foto Flip Witte)

Rick Honings (met souffleur) aan het Kerkpad bij de Oude Kerk.(foto Flip Witte)

20140831-10zw

Geregisseerd entre nous van spreker en souffleur. (foto Flip Witte)

 

Peter van Zonneveld en Rick Honings worden door Pieter van der Kuil gefeliciteerd met de Gerrit Komrijprijs 2013 en de Erik Hazelhoff Roelfzema Biografieprijs 2014 voor hun Bilderdijk biografie en overrijkt Rick Honings de in 1828 verschenen eerste editie van" Grondregelen der perspectief of doorzichtkunde" van de hand van Willem Bilderdijk. Geheel rechts de twee laureaten.

Peter van Zonneveld en Rick Honings worden door Pieter van der Kuil gefeliciteerd met de Gerrit Komrijprijs 2013 en de Erik Hazelhoff Roelfzema Biografieprijs 2014 voor hun Bilderdijk biografie “De gefnuikte arend” en overreikt Rick Honings de in 1828 verschenen eerste editie van” Grondregelen der perspectief of doorzichtkunde” van de hand van Willem Bilderdijk. Geheel rechts de twee laureaten. (foto Gitta van der Kuil)

 

De voorzitter van Heemkunde Renkum Eduard Schoevaars dankt twee generatie Van der Straaten voor de gastvrijheid die zij jarenlang boden aan vele stichtingen en verenigingen in hun hotel Dreijeroord. Vanaf 1 oktober sluit het hotel haar deuren. Links Jan Willem van der Straaten en rechts Arjen van der Straaten.

De voorzitter van Heemkunde Renkum Eduard Schoevaars dankt twee generaties Van der Straaten voor de gastvrijheid die zij jarenlang in hun hotel “Dreijeroord” boden aan o.a. vele Renkumse stichtingen en verenigingen. Vanaf 1 oktober sluit het hotel haar deuren. Einde van een tijdperk. Links Jan Willem van der Straaten en rechts Arjen van der Straaten. (foto Gitta van der Kuil)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reageren

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.