Elfde Kneppelhoutwandeling zondag 28 augustus 2016

Elfde Kneppelhoutwandeling in Leiden

Datum: zondag 28 augustus 2016
Parkeren: Stadsparkeerplan Haagweg 8 (maximaal tarief € 12,- ). Op korte afstand van het startpunt
Aanvang: 12.00 uur
Startpunt:  Café- restaurant “De Grote Beer”, Rembrandtstraat 27, 2311 VV Leiden

Rapenburg 65, woonhuis van Jan Kneppelhout

Het ouderlijk huis op Rapenburg 65, waar Jan Kneppelhout tot zijn huwelijk in 1845 woonde

Op de laatste zondag van augustus (28 augustus) organiseert de Stichting voor Heemkunde Renkum in samenwerking met de Universiteit Leiden voor de elfde keer de traditionele Kneppelhoutwandeling.

Dit jaar zijn we te gast bij de Universiteit Leiden. Het werd de hoogste tijd in Leiden, geboorteplaats van Jan Kneppelhout aandacht aan zijn leven en werk te besteden.
Er is een interessant programma samengesteld door Peter van Zonneveld, Rick Honings en Anton van der Lem.
Na een lunch die om 12.00 uur aanvangt in café- restaurant “De Grote Beer” wordt, van 13.30-  15.30 uur, een wandeling door Leiden gemaakt met bijdragen van uw gidsen Rick Honings, Olga van Marion en Peter van Zonneveld, allen werkzaam aan de Universiteit Leiden.
Plekken van herinnering die in het Leidse leven van Jan Kneppelhout een belangrijke rol speelden worden bezocht.

Gevelsteen aan het woonhuis van Jan Kneppelhout op Rapenburg 65

Gevelsteen aan het ouderlijk huis van Jan Kneppelhout op Rapenburg 65

Om 16.00 uur worden we ontvangen in de Universiteits Bibliotheek aan de Witte Singel waar Anton van der Lem een voordracht zal houden waarin Kneppelhoutiana een belangrijke rol spelen.
In 2015 werd door de Kneppelhout Stichting een belangrijke verzameling overgedragen aan de UB.
Om 17.00 sluiten we de middag af met een borrel, wederom in café-restaurant “De Grote Beer”.

Hoewel aan de tiende editie 65 personen deelnamen streven we naar een aantal deelnemers van rond de 35  zodat het aanbeveling verdient niet te lang te wachten met uw aanmelding.

U kunt zich aanmelden bij:

secretaris van de Stichting Heemkunde Renkum
mw. H. C. G. de Roder-Mouton, Houtsniplaan 48, XX Doorwerth
telefoon: 026- 3336669
of per email derodermouton@hetnet.nl

De kosten van de lunch ( € 11,50 ) en de consumpties bij de afsluitende borrel rekent u, bij deelname, ter plekke af.
Deelname aan alleen de wandeling en bezoek aan de UB brengen geen kosten met zich mee.
We hopen u op zondag 28 augustus te kunnen begroeten.

Plattegrond met het parkeerterrein en het startpunt