Oosterbeek – Sandersweg

Sandersweg waar deze overgaat in de Kneppelhoutweg. Op de achtergrond het huis “Klein Vogelenberg”. Links de ingang van “de Hemelse Berg”.

Theodorus Sanders, (geboren te Kortenhoef 1815, overleden te Amsterdam 1881), was een effectenmakelaar uit Amsterdam. Kocht in 1861 het landgoed Hartenstein en later grote percelen in Oosterbeek o.a. op Dreijen (zie Anna en Maria) en in de omgeving van het Stenen Kruis. Hij is de naamgever van de weg die de scheiding vormde van zijn buitenplaats Hartenstein en de Pietersberg. Zijn zoon Matthijs exploiteerde sinds 1908 een particulier waterbedrijf dat uiteindelijk in 1956 in gemeentelijke handen is overgegaan. (Zie Overzicht).

Met de uitweg aan de Sandersweg gelegen trof men tot in de jaren `80 van de vorige eeuw de tuinmanswoning van de Pietersberg aan. Deze in de zuid- westhoek van de moestuin gelegen woning brandde toen af en werd vervangen door de huidige woning.

De tuinmanswoning van de Pietersberg.

                                                                                                         De tuinmanswoning van de Pietersberg.

1 reactie op "Oosterbeek – Sandersweg"

  1. Henriette Nuys  17 november 2016 at 15:32

    Een voorouder van me, Daniel Pieter Nuijs, was van ca. 1874-1882 koetsier op Huize Hartenstein, in dienst van Theodorus Sanders. Mocht er ergens nog een foto opduiken waar hij op staat, dan ben ik zeer geinteresserd. Uiteraad stel ik ook graag informatie ter beschikking.

    Beantwoorden

Reageren

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.