Oosterbeek – Bilderberglaan

Het nabij gelegen landgoed de Bilderberg werd midden achttiende eeuw in cultuur gebracht. Het terrein kwam in bezit van Mr. J.M. de Kempenaer I7 (zie ook Bato’swijk). De familie Wolterbeek (van B huize Valkenburg) kocht het in 1894 en de volgende eigenaar, mr. dr. J.P van Tienhoven (z.a.), liet in 1918 het herenhuis de Bilderberg bouwen. Het intussen goed gecultiveerde landgoed werd in 1923 gemeente eigendom. De N.V. hotel maatschappij de Tafelberg kocht drie jaar later het herenhuis dat sindsdien uitgroeide tot het befaamde hotelcomplex. Met name in de zestiger jaren verwierf het internationale bekendheid door de daar gehouden Bilderberg-conferenties, een besloten bijeenkomst van vooraanstaande figuren in de Westelijke wereld, onder voorzitterschap van Prins Bernhard.

2 reacties op "Oosterbeek – Bilderberglaan"

 1. Brugman  6 oktober 2017 at 01:40

  Het was de Rotterdamse bankier Joannes Pieter van Tienhoven (1876-1950) die het herenhuis De Bilderberg liet bouwen, niet zijn neef P.G. van Tienhoven.

  Beantwoorden
  • Heemkunde Renkum  16 oktober 2017 at 11:51

   Met dank voor uw correctie die als fout in de korte beschrijving van de Bilderberglaan was ingeslopen. Zie voor juiste en uitgebreide informatie: Cornelis Ogterop en de Van Tienhovenlaan.

   Beantwoorden

Reageren

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.