Oosterbeek – A. van Oudenallenstraat

De opening van het nieuwe "Volkshuis", het latere zalencentrum "Lebret".

Opening van de Groen van Prinstererschool aan de Lebretweg in 1921. Het gezelschap poseert voor het “Volkshuis”. Enige aanwezigen: zittend midden met baard burgemeester Jan van der Molen met achter hem staand, eveneens met baard, Jan Voorink. Staand vierde van links wethouder jhr. J. Beelaerts van Blokland met rechts naast hem de gemeentesecrtaris A. van Oudenallen. Zij nog genoemd de Gereformeerde predikant ds. J.H. Koers, zittend tweede van rechts.

Aland van Oudenallen, (geboren te Herwijnen- Lingewaal- 1876, overleden te Arnhem 1927). In 1900 huwde hij met Hester Elisabeth Verploegh. Een jaar later werd Arie Johannes van Oudenallen geboren die echter in 1911, kort na zijn benoeming tot secretarieambtenaar van de gemeente Renkum, overleed. In 1909 wordt een dochter geboren Anneke C. A.  van Oudenallen.
In 1919 werd Van Oudenallen bevorderd tot gemeentesecretaris, een functie die hij tot aan zijn dood in 1927 bekleedde. Zijn echtgenote was al in 1922 overleden.
De door hem voorbereide verbouwing van het nieuwe gemeentehuis in Bato`s Wijk leidde tot de opening op 12 april 1928. Het betrekken van het nieuwe gemeentehuis maakte hij niet meer mee. Hij overleed op 3 februari 1927. Hij werd bijgezet in het graf van zijn echtgenote op de Nieuwe Begraafplaats Zuid te Oosterbeek.
Op de steen werd een inscriptie gebeiteld die  zou kunnen wijzen op een zelfstandig beëindigen van zijn leven.

Het graf van de familie Van Oudenallen

Het graf van de familie Van Oudenallen

Op de plek van de huidige A. van Oudenallenstraat bevond zich tot de aanleg ervan,na WOII, het Corneliapark, genoemd naar de weldoenster Cornelia Schade. Met de aanleg van de Talsmalaan (z.a.) en de A. van Oudenallenstraat werd dit parkje verkleind tot het gebied dat nu ligt tussen de voormalige Goede Herderkerk en de tuinen van de noordelijke behuizing van de A. van Oudenallenstraat.

Op een ontwerp van Samuel Voorhoeve van 25 mei 1941worden de plannen die de gemeente Renkum heeft met het Corneliapark duidelijk. De Talsmalaan en de A. van Oudenallenstraat krijgen vorm. Bij de voorgenomen bouw van de nieuwe Hervormde Kerk (later de Goede Herderkerk) zijn de villa's "Oosterpark" en "Westerpark" verdwenen

Op een ontwerp van Samuel Voorhoeve van 25 mei 1941 worden de plannen die de gemeente Renkum heeft met het Corneliapark duidelijk. De Talsmalaan en de A. van Oudenallenstraat krijgen vorm. Bij de voorgenomen bouw van de nieuwe Hervormde Kerk (later de Goede Herderkerk) zijn de villa’s “Oosterpark” en “Westerpark” verdwenen

Reageren

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.