Begraafplaats Fangmanweg als eerste online met graf én verhaal

begraafplaats-fangmanweg

Graven mét een verhaal

De Stichting Begraafplaats Fangmanweg Oosterbeek, opgericht in 2000 door bezorgde burgers, zorgt in samenwerking met de gemeente Renkum voor het in stand houden, repareren en restaureren van grafmonumenten, hekken, kettingen en muren. Als Stichting voor Heemkunde in de gemeente Renkum hebben we enige tijd geleden het initiatief genomen om het bestuur van de Fangmanweg begraafplaats te helpen door een website voor ze te bouwen. Materiaal was al beschikbaar via een eigen wandeling-boekje en is aangevuld door Joop van Zoelen met diverse nieuwe verhalen. De website is op 19 juli j.l officieel gepresenteerd, maar was al een tijd online. De website heeft als naam www.begraafplaatsfangmanweg.nl, maar kan bij de ingang ook gemakkelijk via een QR code worden gevonden.

verhaal-xenoUniek in Nederland

Het komt niet zo heel vaak voor dat je iets blijkt te maken waarvan anderen zeggen dat het uniek is, maar het schijnt zo te zijn dat we de eerste Nederlandse begraafplaats zijn die zich niet richt op het aantrekken van “nieuwe overledenen”, danwel het wijzen van de locatie van het graf (dat is er al via een app in bijvoorbeeld Ammerzoden), maar we hebben nu de eerste begrafenis website die begrafenis – graf – locatie heeft gekoppeld aan een verhaal over de overledene.

Het is uiteraard een werk in uitvoering, maar waar we nu ruim 40 verhalen hebben hopen we aan het einde van 2015 ruim 100 graven te hebben voorzien van een kort, maar mooi verhaal, waarbij als het kan ook een foto van de overledene.

Bezoek de begraafplaats!

De begraafplaats is dagelijks open als de zon op is en nog niet onder. Kijk ook naar de onderstaande sfeerimpressie die we vorig jaar maakten.

Meer informatie uiteraard bij het bestuur van de Stichting Begraafplaats Fangmanweg en bij Frans Beurskens

Heemkunde Renkum – Begraafplaats Fangmanweg – Impressie 2014 from HeemkundeRenkum on Vimeo.

Een impressie van de begraafplaats aan de Fangmanweg in Oosterbeek. Op deze begraafplaats zijn naast Jacob van Lennep, J.W. Bilders en veel dorpsgenoten ook veel familieleden van de Familie Wolterbeek en Backer begraven.

Reageren

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.