Oosterbeek | Straten
-

A. van Oudenallenstraat - Oosterbeek

Gemeentesecretaris als naamgever

Aland van Oudenallen, geboren te Herwijnen 1876 en overleden te Arnhem 1927 is de naamgever van de straat. Hij was Gemeentesecretaris van 1919 tot 1927.



History4Me



Verantwoordelijk voor Gemeentehuis Bato's Wijk

Aland van Oudenallen huwde in 1900 met Hester Elisabeth Verploegh. Een jaar later werd een zoon geboren. Arie Johannes van Oudenallen. Deze overleed echter in 1911, kort na zijn benoeming tot secretarieambtenaar van de gemeente Renkum. In 1909 was een dochter geboren, Anneke C. A. van Oudenallen.
In 1919 werd Van Oudenallen bevorderd tot gemeentesecretaris, een functie die hij tot aan zijn dood in 1927 bekleedde. Zijn echtgenote overleed al in 1922.
De door hem voorbereide verbouwing van het nieuwe gemeentehuis in Bato`s Wijk leidde tot de opening op 12 april 1928. Het betrekken van het nieuwe gemeentehuis maakte hij niet meer mee.
Hij overleed op 3 februari 1927. Hij werd bijgezet in het graf van zijn echtgenote op de Nieuwe Begraafplaats Zuid te Oosterbeek. Op de steen werd een inscriptie gebeiteld die zou kunnen wijzen op een zelfstandig beëindigen van zijn leven.



History4Me




Locatie

Van Corneliapark naar A. van Oudenallenstraat

Op de plek van de huidige A. van Oudenallenstraat bevond zich tot de aanleg ervan, na WOII, het Corneliapark, genoemd naar de weldoenster Cornelia Schade. Met de aanleg van de Talsmalaan (z.a.) en de A. van Oudenallenstraat werd dit parkje verkleind tot het gebied dat nu ligt tussen de voormalige Goede Herderkerk en de tuinen van de noordelijke behuizing van de A. van Oudenallenstraat.



History4Me

Op een ontwerp van Samuel Voorhoeve van 25 mei 1941 worden de plannen die de gemeente Renkum heeft met het Corneliapark duidelijk. De Talsmalaan en de A. van Oudenallenstraat krijgen vorm. Bij de voorgenomen bouw van de nieuwe Hervormde Kerk (later de Goede Herderkerk) zijn de villa’s “Oosterpark” en “Westerpark” verdwenen




Foto's


Toen-Nu





Allerlei